Boksläpp Vittsjö bibliotek 10 mars klockan 19.00

Saab-sonett

Klicka på bilden om du vill köpa boken.

Träffa författaren Åke Larsson som nu kommer med sin andra bok. Den första boken handlade om racerföraren Rudolf Caracciola.

Nu kommer boken om en Saab Sonett, som författaren »kört så nätt«.

25 år med min Saab Sonett
En kort historik, Sonetten köptes ny av en 50-årig dam i Lund. Modellbeteckningen var Saab Sonett V4 årsmodell 1968 då med registreringsnummer MB 36537. Damen i Lund hade bilen från 1968 till 1983 då hon sålde den på grund av problem med höften, hon kom helt enkelt inte in i den låga Sonetten som är endast 116 centimeter hög.

Bilens nya ägare behöll den i en Törnrosasömn i 3 år utan att köra någonting.

Jag köpte bilen 1986 och man kan då säga att den hade bara körts varsamt av en dam med körsträckan styvt 3000 mil. När jag fick hem Sonetten juni 1986 började jag på en renovering som avslutades augusti 1987. Den första riktiga körningen med bilen blir 14 dagar efter renovering och besiktningen och då Vittsjö – Trollhättan tur och retur. Saab firade 40 års jubileum vid tillfället och jag var bara där över dagen, med facit i hand så var den här körningen och dagen den bästa i min Saabhistoria.
Här i boken har jag samlat andra historier om Sonettens äventyr under 25 år. Där Sonetten bland annat mött Eric Carlsson »på taket«, Björn Ranelid, Klas Östergren Peps, Stefan Holm, möbelhandlaren i Bjärnum Ingvar Lindberg och många andra.

Ett års renovering följs av 24 års körning där varje kilometer finns dokumenterad. Körtillfällen är många och totalsträckan är 4394 mil.

Bilen har gått 3 300 mil när min resa börjar 13/8 1987 och därmed är totalsträckan med bilen 7694 mil 13/8 2011 då jag gör det här bokslutet.

Jag har nio utflyktsdagböcker där alla körningar eller som jag kallar utflykter finns nerskrivna. Sammanlagda sidor i böckerna är 1955 varav 1500 sidor berör dessa utflykter.
Åke Larsson