Kerstin von Plato

KerstinkulaStartade häx- och gudinnemuseum
Kerstin flyttade till Reslöv utanför Eslöv där hon startade Galleri Udda Vara på Solkullen tillsammans med Kent Viberg. De flyttade vidare till Blekinge, Sölvesborg där de startade ett Häx- och Gudinnemuseum och galleri Udda Vara och butik.

– I många år arbetade jag på temat »Gudinnor, häxor och andra kvinnor« vilket handlar om kvinnors gömda och glömda historia. Inspiration har jag fått genom resor till Storbritannien, Cornwall, New Forest, Skottland även genom att studera förändringen av vår historia där heliga gudinnesymboler som ormen, äpplet, trädet och, inte minst, kvinnan, förvandlats till ont i paradismyten. Birgitta Onsell har där varit den viktigaste inspirations- och kunskapskällan.

Gå sin egen väg
På senare tid har Kerstin von Plato fått ny inspiration när hon på sina resor »mött« Niki de Saint Phalle och hennes Tarotträdgård i Toscana och även Friedensreich Hundertwasser. Dessa två personligheter som helt och hållet gick sin egen väg, var långt före sin tid och avskydde konformitet, likriktning och struntade totalt i hur andra tycker att det ska vara. I det mötet föll något på plats i Kerstin:
– Jag bor för tillfället i Perstorp men längtar efter att äga en husbil då kan jag ständigt vara på väg!

kerstinLäs om boken genom att klicka på omslaget

Du kan nå Kerstin via Facebook.