Mary Potter och den berömde lillebrodern – e-bok

1.00 kr

Skribent: Anders Lord
Genre: Fan fiction
Pris: Donera valfritt belopp till Läkare utan gränser
ISBN: 978-91-979696-1-1
Ladda ned: här kan du ladda ned och läsa Mary Potter

läkare-logo
Om du känner att du vill visa din uppskattning och dessutom göra en god gärning, sätt in en valfri summa pengar till Läkare utan gränser! Bankgiro: 900-6032 Det finns många organisationer som, enligt min uppfattning, gör fantastiska insatser för att förbättra världen. Greenpeace, World Wildlife Fund, Amnesty International och Läkare utan gränser är några av dem – ett bidrag till vilken som helst av dessa är en god gärning, menar jag. Läkare utan gränser består av enskilda individer, besjälade av kallet att hjälpa sin medmänniska. Oavsett vilken regim som styr i det land där hjälpen behövs, så åker de dit och försöker göra en insats för dem som har det svårast. De är vardagens hjältar, väl värda varje krona de kan få. Tack för ditt bidrag till ett välgörande ändamål!
Anders Lord

Artikelnr: 114 Kategorier: ,

Beskrivning

Mary Potter är en tonårsflicka som lever ett ordinärt liv i en förort till staden Birmingham. Hon tycker om musik – spelar trummor i ett hårdrockband – och hon har av kompisarna dragits med till damfotbollsklubben på orten. En helt vanlig engelsk flicka.

Fast… inte riktigt, ändå. Hennes gudmor, som hon bott hos sedan hon var liten, är en speciell kvinna. Hon försörjer sig på att tillverka uggleburar. Och när hon lagar middag så är det som om hon viftar lite i luften och så står plötsligt maten där på bordet.

Den dagen Mary fyller 17 år, står en underlig figur i trädgården; en luffare, orakad med långt, ovårdat hår och trasiga kläder. Han berättar om en annan verklighet, en värld som är indragen i en strid på liv och död mellan de goda och de onda – en strid i vilken huvudrollen på den goda sidan spelas av Marys bror!

När chocken lagt sig börjar Mary se ett mönster i saker och ting som händer henne. Hon glömmer inte den där luggslitne luffaren och hoppas att han ska komma tillbaka. Men när hon en ödesmättad kväll får bud om att han dödats i striden mot de onda vänder hon, bitter och besviken, ryggen åt hela den magiska världen.

Mary försöker leva sitt normala liv utan att bry sig om konstigheterna i magikernas värld. Men när hon inser att hon själv och hennes närmaste svävar i livsfara tvingas hon ta beslutet att kasta sig in i den stora slutstriden mellan hennes bror och den mörke herren.

Presentation av Anders Lord