Majda Hauptman

Majda-hemsidaTill mitt nya hemland kom jag sommaren 1976, samma sommar som drottning Sylvia och av liknande anledning, dock ej samma, eftersom i Sverige enbart fanns en kung.

Med i bagaget hade jag bland annat en färdig akademisk lärarexamen samt avklarade studier i främmande språk, engelska och tyska, men fick bevisa för Sverige att jag besatt de rätta kunskaperna och den rätta kompetensen, vilket jag gjorde vid Göteborgs- och Uppsala universitet.

Svenska lärde jag mig alldeles själv utan någon SFI. Jag passade även på att studera svensk barn- och ungdomslitteratur samt svenska som andra språk vid högskolan i Kristianstad för att kunna få undervisa i det.

I Dalsland arbetade jag en kort tid som skolbibliotekarie och fritidsledare, därefter som språklärare i engelska, tyska och SO, i Skåne som klassföreståndare och adjunkt i mina ämnen.

Jag har också varit facklig förtroendeman för Lärarnas Riksförbund, detta på både lokal och kommunal nivå. För att som invandrare, svensk medborgare, kunna få vara främst i leden fick jag så gott som hela tiden bevisa att jag var duktig och kompetent lärare och pedagog. Jag stortrivdes med mina arbetsuppgifter och elever, både ungdomar och vuxna, vilket som återkommande framgick ur elevernas utvärderingar av min undervisning och mig som behörig lärare och pedagog.

Här kan du läsa om min första bok, genom att klicka på omslaget:

Majda-omslag