Snapphonor Hjältinnor i livets tjänst

Skribent: Ann Jönsson
Genre: Historisk roman
Pris: 209 kronor inklusive porto
ISBN: 978-91-979696-5-9
Beställ:  Bokus >>>

 

Artikelnr: 115 Kategori:

Beskrivning

Snapphonorna levde i den djupa Göingeskogen i nordöstra Skåne under 1600-talet. Det var ofredstid och även häxprocessernas tid. Vardagen var hård med kamp mot hungern och mot överhetens förtyck. Eldarna brann och huvuden spetsades på pålar.
Männen omtalades som snapphanar men kvinnorna var gömda och glömda. Patriarkala system och normer styrde deras liv. Ibland gjorde de det förbjudna.
I fullmånens sken möttes de och fann kraften att vara sin tids fritänkare, entreprenörer, läkekvinnor och mystiker. De var moderliga samtidigt som de kunde vara vilda och farliga likt uppretade rovdjurshonor.

Kampen för överlevnaden med hårt slit och ond bråd död varvades med romantik, mystik, kärlek och äkta vänskap. Deras hjärtan var fyllda av längtan efter fred, frid och frihet.
De var snapphonor och hjältinnor i livets tjänst. Ann Jönsson

»Snapphonorna«. Stod de tåligt vid spishällen och födde barn? Vi vet att de inte kunde skriva, men om de hade kunnat? Medkänsla, inlevelse och fantasi är vad som behövs för att förstå vad de skulle ha berättat. Med djupa rötter i deras gränsbygd har Ann Jönsson gjort det läsvärt för både män och kvinnor – gärna tillsammans.«
Per Ragnarson

Presentation av Ann Jönsson